චයිනිස් ආහාරයන්ගේ
නැතුවම බැරි චිලි පේස්ට්.නිවසේදීම සිරිසිදුව සකසගමු .චිලි පේස්ට් සැදීමේදී එයින්
ලැබෙන තෙල් (oli) එනම් චිලි ඔයිල් ආහාර වර්ග තෙම්පරාදු කිරීමේදී හා සුප් වර්ග සදහා
භාවිත කරනු ලබන සුවිශේෂී තෙල් වර්ගයකි.චිලි පේස්ට් සැදීමේදී රස රැසකින් පිරි චිලි ඔයිල්
නොමිලේම ලැබේ.
නාසිගුරන් බත්, ෆ්යිඩ්
රයිස් වෙනි බත්,ඉස්සෝ,ඩේවල් වර්ග,අල ,පරිප්පු, චිලි ඔයිල් වලින් රස ගැන්විය හැක.
අවශ්ය ද්රව්ය :
රස පරිදි ලුණු
ඔබ අවශ්ය නම් පමණක් අජින මොටෝ රස අනුව.
සාදන ක්රමය:
මතක තබා
ගන්න චිලි පේස්ට් ඉක්මනින් සාදා ගත නොහැක.
මද ගින්නේ ක්රමානු කුලව සැක සිය යුතු වන අතර ඉතා ඉවසීම අත්යාවශ වේ.මිරිස් හා
අනෙකුත් දෑ පිලිස්සිමෙන්
තොරව පිස ගත යුතුවේ.මෙය ආහාර රස ගනවන චිලි
ජෑම් වර්ගයකි.
ඝණකමින් යුතු
හොඳින් කවලම් කර හැකී තරමක විශාල භාජනයක් භාවිත කරන්න .එම භජනය උඳුන මත තබා තෙල්
එක්කරන්න. අඩු දින්දරේ තෙල් රත් වීමට සලස්වන්න.සෙමෙන් සෙමෙන් රත් වන තෙල් වලට බීලුනු
හා රතුලුනු ඒක් කර විනාඩි 10 පමණ අඩු
ගින්දරේ තෙම්පරාදු කර ගන්න.
ඉන් පසුව සුදුලුනු
හා ඉඟුරු එකතු කර ගන්න එය තෙම්පරාදු වනවිට
කුනිඉස්සෝ ඒකරා ගන්න.විනාඩි 10 පමණ තෙම්පරාදු කර ගන්න.
දැන් එයට මිරිස්
කෑලී එකතු කර
ගන්න.එම මිශ්රණයට ලුණු ටිකක් ඒකරා ගන්න.මද වේලාවක් තෙම්පරාදු වීමට හැර ඔබගේ රස ප්රමාණයට
ලුණු හා සොයා සෝස් ඒකරා ගන්න.මෙම මිශ්රණය අඩු ගින්දරේ විනාඩි 40 හෝ 50 පමණ පිසිය
යුතුය.
මතක තබා ගන්න
මිශ්රණය කර නොකළ යුතුය එවිට කර රස නිසා චිලි පේස්ට් නියම රසය ඉස්මතු නොවී තිත්ත
රසයක් ගනියි.එය ජෑම් එකක්
ආකාරයට පිස ගතයුතුවේ.එසේම චිලි පේස්ට් කර කර ගා හැපෙණ බැදුමක් නොවේ.එකියන්නේ චිලි
ජෑම් පේස්ට්
එකකි.
විනාඩි 40-50
අතර කාලයේදී චිලි එකට එකතු වී තෙල් වෙන්වෙන මිශ්රනයක් දැකගත හැක.දැන් උඳුනේ ගින්දර නිවා උඳුනෙන් ඉවත් කොට සීනි එකතු කරගන්න. සීනි එකතු කර
ගත් මිශ්රණය විනාඩි 5 පමණ පසෙක තබන්න.සීනි හොඳි මිශ්ර වූ පසු නැවත උඳුන මත තබා වැඩි
ගින්දරේ විනාඩි 10 පමණ රත් කරගන්න. සීනි කෑරමල් නොවිය යුතුය.
ඉන් පසුව උඳුනෙන් ගෙන ජිවනු හරණය කරන ලද බෝතලයක උණුසුම්ව අසුරන්න.
මෙය සතියක් දෙකක් කල්තබා ගත හැක.
අමතක නොකරන්න අපට like හෝ comment කරන්න .ඔබට හැකිනම් මිතුරන් අතරේ share කරන්න..
0 comments:
Post a Comment