Sri
Lankan Chinese Rolls
චයිනීස් රෝල්ස්
අවශ්ය ද්රව්ය:
පෑන් කේක් මිශ්රණයට අවශ්ය ද්රව්ය:
රස අනුව ලුණු
රෝල්ස් සදහා අවශ්ය ද්රව්ය:
පාන් පිටි ග්රෑම් 25 පමණ
පිරවුම සදහා අවශ්ය ද්රව්ය:
මේ සදහා ඔබට කැමැති පිරවුමක් සකස් කර හැක.
කහ ,ලුණු ,තුනපහ,ගම්මිරිස් රස අනුව
බටර් , මාගරින් හෝ තෙල් මේස 02 යි.
සාදන ක්රමය:
පිරවුම සාදන ක්රමය:
තෙල් භාජනයක් ළිප තබා ලුනු ,සුදු ලුනු,
බෙදෙන විට රම්පේ, කරපිංචා අමුමිරිස් කවලම් කරන්න.එයට
කැරට්, ලීක්ස්,පොඩි
කරගත් අල හා පොල් කිරි , කහ ,ලුණු ,තුනපහ,ගම්මිරිස් රස
අනුව එකොට මද වේලාවක් මඳ ගින්නේ පිස ගන්න.
නිවෙන්න පසෙක තබන්න.
පෑන් කේක් සාදන ක්රමය:
භාජනයකට බටර්, බිත්තර කහ, උණුකර නිවාගත්
වතුර, සීනි,ලුණු,හොඳින් මිශ්ර
කරන්න.
එම මිශ්රණයට පාන් පිටි හා කොන් පිටි ටිකටික
එකතු කරමින් පිටි කැට නොගැසෙන ලෙස හොඳින් කවලම් කරන්න. මිශ්රණය පෙරේනයකින්
පෙරා මෙය සිනිදු බැටරයවිය යුතුය. පැය 02 හෝ 03 ශීතකරණයේ තබන්න.
චයිනීස් රෝල්ස් සාදන ක්රමය:
පෑන් කේක් උණුසුම තිබිය දීම ඔබ සකස් කරගත්
මිශ්රණය හරි මැදින් තබා දෙපෙත්ත තදින් නවාගෙන මිශ්රණය වෙසෙන සේ රෝල් කරන්න.
බිත්තර සුදු මඳ හා ලුණු එක්කර හොඳින් ගසා ගන්න. එම මිශ්රණය සකස් කර ලද රෝල්
ගිල්ලවා පාන් පිටි තවරන්න.නැවත සුදු මඳ මිශ්රණයේ ගිල්ලවා පාන් කුඩු දවටා ගැඹුරු
තේලේ රන්වන් පාට වනතුරු බැද ගන්න.
පෑන් කේක් සදහා කහ ඒකරා ගත් හැක.
වතුර වෙනුවට කිරි බාවිතා කල හැක.
0 comments:
Post a Comment