Chicken
chukka
චිකන් චුක්කා
ඉන්දියානුවන් අතර ඉතා ජනප්රිය හා අතිශ්යයි රසවත් කාරියකී
චිකන් චුක්කා බත්, පාන්, රොටි,ආප්ප ,ඉදිආප්ප
සමග රස විදිය හැකී රසවත් කාරියකි.
අවශ්ය ද්රව්ය :
සාදන ක්රමය:
භාජනය ළිප මත තබා තෙල් ටික එකතු කරන්න.
තෙල් රත්වන් විට අබ එකතු කරන්න අබ පුපුරන
විට කපාගත් වියලි මිරිස් කරල් හා උළුහාල් එකතු කරන්න.
ලුනු මදක් බැදුනවිට ඉඟුරු, සුදු ලුනු, කරපිංචා, ස්ට්රනිස්, කරදමුංගු, කරාබු නැටි, බෙලිෆ්, ලියාගත්
අමුමිරිස්, කුරුදු පිළි වලින් එකතු කරන්න.
එයට සුදුරු
කුඩු, මහදුරු කුඩු, කොත්තමල්ලි
කුඩු, මිරිස් කුඩු, කහ කුඩු, ගම්මිරිස්
කුඩු ,ලුණු එකතු කොට හොඳින් කවලම් කරන්න.
එයට ගරම්මසලා කුඩු එකතු කර විනාඩි 2 පමණ පිස
ගන්න.
එම පිසෙන මිශ්රණයට වතුර කොප්පා 2 එකතු කර
ගන්න.හොඳි කවලම් කර මින් තෙල් පැදෙන තෙක් පිස ගන්න.
තෙල් පැදීගෙන එන විට කුකුල් මස් එකතු කරගන්න
අවශ්ය පමණට ලුණු එකතු කොට සියලුම වතුර සිදෙන
තුරු අඩු ගින්දරේ පිස ගන්න (ඉස්ම ගතිය හොඳින් සිදීමට විනාඩි 20 හෝ 30 පමණ ගතවේ)
හොඳින් වතුර සිදුන Chicken
chukka කාරිය කොත්තමල්ලි කොළ එකතු කොට උණුසුම්ව රස
විදින්න
0 comments:
Post a Comment