බිම්මල් සීනි සම්බෝල්
අපි බිමල් විවිධ
ආකාරයෙන් රස බලා ඇත නමුත් වියලන ලද බිමල් වලින් සකසන මේ සීනි සම්බෝලේ සකසා රස විද
බලන්න කොතරම් රසද කියා.
අවශ්ය ද්රව්ය:
වියලා ගත් බිමල් 400 ග්රෑම්
යි.
අමුමිරිස් 100 ග්රෑම් යි.
උම්බලකඩ ග්රෑම් 50 යි.
රතුලුනු ග්රෑම් 50 යි.
සාදන ක්රමය:
කහ ,විනාකිරි,ලුණු,ඒක්කර
ගැඹුරු තෙලේ බැද ගන්න.
හොඳින් තෙල් බේරාගත් බැදගත්
සියල්ල මිශ්ර කොට තාච්චියක් උඳුන මත තබා තෙල් සුවල්පයක් එක්කර සුදුලුනු හා කරපිංචා එකොට බදගත් මිශ්රණය
ඒකරන්න.
ඉන් පසු කැලී මිරිස් එක්රන්න.හොඳි
මිශ්ර කොට සීනි සහ ලුණු රස අනුව එක්කර ගන්න.මද ගින්නේ විනාඩි 05 පමණ පිස ගන්න.
ඔබගේ රසවත් බිමල් සීනි
සම්බෝලේ අලංකාර කොට පිළිගන්වන්න.
අමතක
නොකරන්න අපට like හෝ comment කරන්න
.ඔබට හැකිනම් මිතුරන් අතරේ share කරන්න
0 comments:
Post a Comment