Masala
Dal Fry Curry
මසාලා තේමිපරාදු පරිප්පු කරිය.
ඉන්දියාවේ ආපන ශාලාවල අතිශ්යන් ජනප්රිය Masala Dal
Fry Curry ,බත් ,පාන්,පරාට,පුරි,චපාති,පිට්ටු ,ඉදිආප්ප,වැනි ආහාර
සමග රස බැලිය හැකී රසවත් කාරියකි.ඉතාමත් ලේසියෙන් නිවසේදීම සකසා රස විදිමු.
අවශ්ය ද්රව්ය:
කඩල පරිප්පු (පොඩි පරිප්පුද භාවිතා කළ හැක) ග්රෑම් 200
යි.
ලුනු පොඩියට කපාගත් ග්රෑම් 100 යි.
තක්කාලි පොඩියට කපාගත් ග්රෑම් 100 යි.
තේමිපරාදු සදහා අවශ්ය
ද්රව්ය:
අබ සුවල්පයක්
සාදන ක්රමය:
කඩල පරිප්පු හොඳින් පොඟවා ගන්න.කහ සහ මිරිස් කුඩු සුවපය බැගින් එකතු කොට වතුර හිදෙන තෙක් හොඳින්
තම්බා ගන්න
වොක් පෑන් එකක් හෝ පෑන් එකක් උඳුන මත තබා බටර් එකතු
කරන්න. බටර් රත් වනවිට අබ ,සුදුරු,කරපිංචා ,රම්පෙ එකතු කරන්න.
ඉඟුරු,සුදුලුනු ,ලුනු එකතු කර ගන්න හොඳින් තෙම්පරාදු
වනවිට තක්කාලි එක්කර ගන්න. ලුණු , කහ කුඩු, මිරිස් කුඩු, කොත්තමල්ලි
කුඩු, සුදුරු කුඩු, ගරම්මසලා එකතු
කර ගන්න හොඳින් මිශ්ර කර තෙල් පැදෙන තුරු පිස ගන්න.
තෙල් පැදෙනවිට මුඳවපු කිරි එකතු කර ගන්න
හොඳින් මිශ්ර කර ගන්න උතුරන තෙක් මිශ්ර කරමින් පිස ගන්න.රස අනුව ලුණු එකතු කරගන්න
කුඩා පෑන් එකක් උඳුන මත තබා ගීතෙල් එකතු කර ගන්න රත් වනවිට අබ එකතු කර ගන්න අබ පුපුරන විට සුදුලුනු,ලුණු
එකතු කර ගන්න බැදෙන විට වියලි මිරිස් එක්
කර ගන්න හොඳින් තෙම්පරාදුවූ මිශ්රණය සකසා ගත් මසාලා පරිප්පු කාරියට එකතු කර ගන්න.
උණුසුම්ව පිළි ගන්වන්න
0 comments:
Post a Comment