Chocolate Mouss
Old Style Chocolate Mouss
ලෝකයේ අතිශ්යයින් ජනප්රිය අතුරුපසක් වන Chocolate
mouss, චොකලට් අතුරුපස අතර පළමු තෙන හිමි වන්නේ Chocolate
mouss වලටය .මෙම
චොක්ලට් මුස් විවිධ ආකාරයෙන් සකස් කරනු ලබයි නමුත් සම්ප්රදායික හා ඉතාමත් රස
මෙන්ම ගුණදායකය ක්රමය වන්නේ මෙම ක්රමයයි.මෙම
ක්රමයට සකස් කොට බලන්න ඔබට වෙනස සහ රසය කොතරම් වෙනස්ද කියා ඔබට සිතේ නවීන හා ෂණික
ක්රම වලට සැකසන මුස් වලට වඩා රසයෙන් කොතරම් පොසත්ද කියා.
අවශ්ය ද්රව්ය :
සාදන ක්රමය:
සිම්පුර්ණ යොදය සහිත කිරි හා සීනි එකතු කොට ඩබල් බොයිල් ක්රමයට උණු
කර ගන්න.බුබුළු නගින තුරු උණුකර ගන්න එම අතර වාරයේ බිත්තර කහ මද හොඳින් බිට් කර
ගන්න එම මිශ්රණය උණු කර ගත් කිරි මිශ්රණය ටික ටික එකතු කරන්න හොඳින් වේගයෙන්
බිට් කරන ගන්න නැතිනම් බිත්තර කැටි ගැසේ.එම මිශ්රණය නැවත ළිප මත තබා තරමක් ඝණ කම්
වන තෙක් හොඳින් ඉක්මනින් හැඳි ගන්න.
දිය කර ගත් චොක්ලට් වලට වැනිල හා දෙහි බිංදු
කිහිපයක් එකතු කොට කවලම් කර ගන්න බිත්තර
මිශ්රණය එකතු කොට කවමි කරන්න.(වෙනත් වර්ණ චොක්ලට් ගන්නේ නම් වෙන වෙනම කොටස් කොට මිශ්ර කරන්න)
විපින් ක්රීම්
කර ගත් මිශ්රණයට චොක්ලට් මිශ්රණය ටික ටික
එකතු කොට ෆෝල්ඩ් කර ගන්න(විවිධ චොක්ලට් වර්ණ ගන්නේ නම් සමාන කොටස් වලට බෙදා වෙන්
කොට සකසා ගතයුතුවේ)
කැමැති හැඩයේ
විදුරු වලට ඇසුරා ගන්න (විවිධ වර්ණ ගන්නේනම් තටු වශයෙන් අසුරා ගන්න)අයිස් ක්රීම් ස්කුප්
හෝ පයිපින් බැග් වැනි දෑ භාවිතා කොට ඔබට
කැමැති ආකාරයට අසුරා ගන්න
අවම වශයෙන් පැය
03 හෝ 04 ශීතකරණයේ තබන්න,පෙර දින සකස් කොට පසු දින ආහාරයට ගන්නේ නම් වඩාත් යෝග්යවේ.
පිළිගන්වන විට
චොක්ලට් ඉස විසිතුරු කොට පිළි ගන්වන්න.
0 comments:
Post a Comment