Coconut
Syrup Cake
Geek
coconut cake (Ravani cake)
කොකනට් සිරප් කේක් නොහොත් ග්රීක් කොකනට් කේක්(රවනි කේක්)
ග්රීසියේ අතුරුපසයක් වන Geek coconut
cake. එනම් උණුසුම් කොපි කෝප්පයක් හෝ තේ කෝප්පයක් සමග රස බලන Ravani cake ඉතා ජනප්රිය අතුරුපසකි.පොල්
රසය අපටනම් සමීප රසකි එම රසය රසවත් කේක් හා පැණි බේරෙන සිරප් සමගින් රසම රසවූ Coconut Syrup
Cake අපි නිවසේදීම සකසමු එය ඉතා රසවත්, අපිට නැවුම් පොල් භාවිතා කල හැකි නිසා Coconut Syrup
Cake අතිශ්යන් රසවත්ව සැකසිය හැක. රුපසටන් අනුව සකසන්න Coconut Syrup
Cake ඉතා රසවත්.
අවශ්ය ද්රව්ය :
සියුම් ලෙස ගාගන්නා ලද පොල් ග්රෑම් 160 හෝ ඩේසිකෙටඩ්
කොකනට්(Desiccated coconut), (නැවුම් පොල් කබලක
තබා තෙතමණය ඉවත් කර ගන්න)
ලේමන් සිරප් සදහා අවශ්ය ද්රව්ය :
සාදන ක්රමය:
තරමක විශාල බෝල් එහෙ කට මිශ්රණය එකතු කොට හාලා ගත් පිටි සහ පොල් එකතු
කර ගෙන එක් අතකට හොඳින් කවලම් කර ගන්න(ෆෝල්ඩ් කර ගන්න )
තරමක කුඩා ප්රමාණයේ රවුම් හැඩතී තෙල් කඩදාසී අතුරා බටර් තවරා ගත් බේකින්
පෑන් එකකට cake මිශ්රණය එකතු කර ගන්න
උඩින් ඉතිරි පොල් මේස හැඳි 1 ½ (ඔබගේ රුචිය
අනුව) ක ඉස ගන්න(පෑන් එක 2 cm පමණ ගැඹුරින් යුතු අඟල් 08 ප්රමාණයේ
රවුම් හැඩය යුතු යෝග්යවේ) හෝ රුපසටන් අනුව
අංශක 160 පෙර උණුසුම් කල උඳුනක විනාඩි 50
පමණ පුළුස්සා ගන්න
එම අතර වාරයේ lemon syrup සකසා ගන්න
කුඩා පෑන් එකක් ළිප මත තබා සීනි කිරි හෝ ජලය
ලේමන් පොතු සහ කුරුඳු එකතු කොට වැඩි ගින්දරේ සීනි දිය වෙන තෙක් හැඳි ගන්න.සීනි
දියවූ පසු ගින්දර අඩු කොට විනාඩි 5 පමණ යන්තම් ඝණ වන තෙක් හැඳි ගන්න.
හෝ
හොඳි බේක් වූ coconut cake එක උඳුනින්
ගත් විගසම ගෑරේප්පුවකින් සිදුරු සදා උණුවෙම lemon syrup වක් කරන්න(cake හා
syrup උණුසුම්ව තිබිය යුතුය )
ඉතිරි කර ගත් පොල් ටික ඉස සිසිල් වීමට තබන්න
පැණි බේරෙන රසම රස Coconut Syrup Cake සිසිල් වූ
පසු රස බලන්න.
අමතක නොකරන්න අපට like හෝ comment කරන්න .ඔබට
හැකිනම් මිතුරන් අතරේ share කරන්න
0 comments:
Post a Comment