Eggless Jagger
& Dates Cake
බිත්තර නොමැති හකුරු සහ රට ඉඳි කේක්
බිත්තර නොමැතිව හා සම්පුර්ණ තිරිඟු පිටි වලින් සකසන මේ රසැතී
කේක් එක අතිශයන් පෝෂණ ගුණයෙන් අනුනයි.
අවශ්ය ද්රව්ය:
සාදන ක්රමය:
රට ඉඳි ඇට ඉවත්
කරගන්න.
හකුරු සිහින්ව ගාගන්න.
කේක් බේක් කර ගැනීමට අවශ්ය ප්රමාණයේ අඟල් 8 යි 8 ටේ
පෑන් එකක් බටර් තවරා තෙල් කඩදාසි තවරා සකස් කර ගන්න .
ඔබගේ උදුන විනාඩි 10 පෙර උණුසුම්
කර ගන්න.
කිරි මද ගින්නේ උණුසුම්
කරගන්න එයට තරමක් කෑලී කපාගත් ඉඳි එකතු කර ගන්න .හකුරු හා බටර් එකතු කර
හොඳි කවලම් කර ගන්න,බේකින් සෝඩා එකතු කර ගන්න.
බේකින් පවුඩර් හා පිටි එකතු කොට හොඳින් හලා ගන්න,හලාගත්
පිටි මිශ්රණය ටික ටික එකතු කරමින් ස්පැතියුලා එකකින් හොඳින් ෆෝල්ඩ් කරමින් මිශ්ර කර ගන්න.
පොඩියට කපා ගත් වියලි පලතුරු හා කජු මිශ්ර කර හොඳින් ෆෝල්ඩ් කරමින්
මිශ්ර කර ගන්න.
එම මිශ්රණය කලින් සාකස් කර ගත් පෑන් එකතු කර ගන්න.
හොඳින් සමතලා කර ගන්න. පෑන් එකට හොඳින්
තට්ටු කරන්න හොඳින් වායු බුබුළු ඉවත් වීමට.
කලින් උණුසුම් කර ගත් අංශක 180°අවන් (උදඳුනක) විනාඩි 30 හෝ 40 බේක් කර ගන්න (පුළුස්සා ගන්න)
0 comments:
Post a Comment